15 daagse rondreis Singapore en Maleisie

Dag 01: Amsterdam – Singapore
Vandaag vertrekt u naar Singapore.

Dag 02: Singapore
Aankomst in de ochtend uren in Singapore. Na aankomst volgt de transfer naar u hotel. De rest van de dag bent u vrij om bijvoorbeeld uit te rusten of om de buurt te gaan verkennen.

Dag 03: Singapore – City tour
Na het ontbijt bezoeken wij Santosa Island per kabelbaan. Ook bezoeken wij Mirjamam Mandir in Chinatown en Little India. China town staat bekend als het culturele hart van Singapore. Met zijn vele tempels, verkopers, winkeltjes en grote activiteit biedt Chinatown nog een goede indruk van hoe het er hier vroeger aan toe ging. ‘’Little India’’ In deze kleurrijke streek vind je talloze winkeltjes met allerlei producten uit India. De ‘Zhujiao Centre’ is de grootste markt voor alles wat met eten te maken heeft. De mooiste tempels van Little India zijn de ‘Veerama Kali Ammam’, de ‘Sri Srinivasa Perumal’ en de ‘Temple of 1000 Lights’.

Dag 04: Singapore – Kuala Lumpur ( 350 KM )
Vandaag wordt u opgehaald en gebracht naar het station voor uw busreis naar Kualalumpur.

Dag 05: Kuala Lumpur
Vandaag bent u vrij.

Dag 06: Kuala Lumpur – City tour
Vandaag bezoeken we het Kings Palace, een prachtige tempel in de bergen ‘’the tenjou temple’’ en we gaan ook naar Batu caves. De Batu Caves bevinden zich ca. tien kilometer ten noorden van Kuala Lumpur. De grot is 400 meter lang en 100 meter hoog en werd in 1892 ontdekt. Het is de heilige plaats (grot) van de Hindoes in Maleisië.
Na aankomst wordt u beneden begroet door de vele apen, die daar lopen. Ook bezoeken wij de Kualalumpur tower, het hoogste gebouw in heel Azië. Als laatst bezoeken wij de Twin towers of Malaysia.

Dag 07: Kuala Lumpur
Vandaag staat er een stadswandeling gepland naar oa Dayabumi building, Sultan Abdul Samad building en de Jamek Masdjid. De kleine “Masjid Jamek’’. Het is de plek, dat de geboorteplaats van Kuala Lumpur is. De moskee is pas in 1910 gebouwd en heeft zijn invloeden van de Indiase mughal architectuur.

Dag 08: Kuala Lumpur
Gehele dag vrij ter eigen besteding.

Dag 09: Kuala Lumpur – Penang
Na het ontbijt vertrekken we naar Penang of “Pulau Pinang”, is een staat en eiland in Maleisië. De hoofdstad is George Town op het eiland Penang en het inwoneraantal bedraagt ruim 1,15 miljoen. Het territorium wordt niet door een sultan bestuurd maar door een gouverneur. De naam “Penang” komt van het woord “pinang”, wat verwijst naar de betelnootboom (Areca catechu). De naam “Pulau Pinang” letterlijk vertaald uit het Maleis betekent “pinang-eiland”.

Dag 10: Penang – Tour
Na het ontbijt bezoeken we één van de grootste tempels van Azië. Daarna gaan we verder naar Penang Hill. Penang Hill (Bukit Bendera) is een 735 meter hoge berg (hoogste punt op 830 meter) waar je door middel van een treintje naar boven kunt gaan. De berg ligt ongeveer 6 kilometer vanaf Georgetown.Rest van de dag heerlijk relaxen op het Batu Ferrighi Beach.

Dag 11: Penang
Vandaag bent u de hele dag vrij.

Dag 12: Penang – Kualalumpur
Vandaag volgt de transfer naar Kualalumpur.

Dag 13: Kualalumpur
Vandaag bent u de hele dag vrij.

Dag 14: Kualalumpur
Vandaag volgt de transfer naar de luchthaven voor uw retourvlucht naar Amsterdam…

Dag 15: Amsterdam
Aankomst amsterdam.