15 daagse reis Mauritius

Dag 01: Amsterdam – Mauritius
U vliegt van Amsterdam Schiphol Airport via Parijs, Zurich of London naar Mauritius;

Dag 02: Mauritius
Welkom op Mauritius!
U Komt in de ochtenduren aan op Mauritius. Op de luchthaven wordt u opgehaald en gebracht naar uw appartement. De rest van de dag kunt u bijkomen van uw lange reis, en uw omgeving verkennen.

Dag 03: Port Louis
Excursie naar Rose Hill, Port Louis – hoofdstad van Mauritius, Waterfront Market en Crater; Rose-Hill – op twee na grootste stad van Mauritius en hoofdstad Lower Plaine Wilhems
Het is een belangrijk commercieel centrum, bijna net zo belangrijk als de hoofdstad Port Louis. Tijdens je reis naar Mauritius mag je de hoofdstad Port Louis eigenlijk niet overslaan. In deze havenstad kan je heerlijk uit eten gaan in vele internationale restaurants en Het nationale museum bezoeken. Verder is er de gezellige overdekte markt, de Chinese wijk en er is veel architectuur te bewonderen.

Dag 04: Vrije dag
De gehele dag vrij.
U kunt op het eiland op eigen gelegenheid uitstapjes maken. Bijvoorbeeld met de catamaran die vanuit diverse punten vanaf Mauritius vertrekt, naar de eilandjes rondom Mauritius. Zoals Ile aux Cerfs, vanuit het klein vissersdorpje, Trou d’eau Douce, vertrekt u naar Ile aux Cerfs waar u de mooiste stranden aantreft, een uitstekende excursie voor een luilekkerdag. U kunt er tal van watersporten doen en er word ook een barbecue georganiseerd.

Dag 05: Mandirs
Excursie naar de bekende Mandirs (temples); Grand Bassin; Curepipe; Floreal;
Grand Bassin: Ook wel bekend als Ganga Talao, wat betekent “Meer van de Ganges”. Dit is een van de belangrijkste gebedsplaatsen voor de hindoestaanse gemeenschap. Iedere jaar lopen duizenden Hindoestanen vanuit heel Mauritius naar deze meer, die direct in contact staat met de heilige rivier de Ganges in India, om de festival van Maha Shivaratri te vieren. Rondom het meer staan er vele tempels waar er een offer kan worden gebracht.
Curepipe & Floreal: Curepipe, staat wederom bekend als de belangrijkste residentiële stad van Mauritius. Hier woont de society van Mauritius. Curepipe is dé stad om al je inkopen te doen. In de vele Chinese, Indiase en Europese winkels komt u oog in oog te staan met de laatste trends op modegebied. In Floreal kunt u uw hart ophalen in de vele fabriek- en duty free winkels en voor een goede prijs juwelen, kasjmier en prachtige handgemaakte kleding aanschaffen.

Dag 06: Vrije dag
De gehele dag vrij te besteden.

Tip: The Nessee; Zien hoe het leven onder water eruit ziet? Ga met een volledige veilige semi duikboot 35m. onder water en ervaar het onderwaterleven van Mauritius.

Dag 07: Goodlands
Excursie naar Goodlands; Poste de Flacq, Zeetempel, Flacq Shopping; Pamplemousse Botanical Garden. Pamplemousses botanische tuinen is opgericht als privé groentetuin van de voormalige Franse gouverneur. Hier kunt u meer dan 80 verschillende soorten palmen zien, onder andere de Royal Palm, met zijn verbazingwekkende lengte. Niet te vergeten is de wereldberoemde vijver met zijn water lelies die een doorsnede van 1m.
Later op de dag word de bekende en grootste moskee in Mauritius bezocht, de Jummah moskee aan de welbekende Royal Road.

Dag 08: Surinam
Excursie naar Surinam; Gris Gris Cliff; Le Morne Beach en eventueel The Vanille Crocodile Park. Gris Gris heeft zijn naam te danken aan de golven die te pletter slaan tegen de rosten. In The vanille crocodile park, gelegen aan de kust in het tropische regenwoud, vooral bekend om zijn krokodillen en reuzen schildpadden.

Dag 09: Vrije dag
Vrije dag.

Tip: Lunchen in een natuurlijke omgeving in Chamarel. Een klein dorpje in de bergen, waar u kunt genieten van zijn gekleurde aarde, en natuurlijke watervallen.

Dag 10: Port Louis
Uitstapje naar Port Louis, een bezoekje aan de museum, waar u een replica van de uitgestorven Dodo kunt zien, de vogel die niet kon vliegen. De overdekte markt, waar een smeltkroes van verschillende culturen samenkomen. Hier kunt u naast groente en fruit ook kleding kopen.

Dag 11 & 12 &13: Vrije dagen
Vrije dagen, vrij te besteden.
Hierbij kunt u tempels, moskeeën, historische monumenten en museums bezoeken.
Of gebruik maken van de vele excursies die ter plekke worden aangeboden.

Dag 14: Mauritius – Amsterdam
Transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 15: Amsterdam
Via Parijs, London of Zurich aankomst op Amsterdam Schiphol Airport.