22 daagse rondreis Klassiek India

Dag 01: Amsterdam – Bombay
Vandaag vliegt u vanuit Amsterdam met de door u geselecteerde vlucht naar Bombay, het kan zijn dat u dezelfde dag nog aankomt ofwel de volgende ochtend, dus op dag 2 . Dit is afhankelijk van de vlucht en de tijden hiervan. Na aankomst in Bombay wordt u opgehaald en gebracht naar uw hotel.

Dag 02: Bombay
Na het ontbijt wordt u opgehaald voor de city tour van Mumbai. U zult onder andere bezoeken:. Hanging Garden, Dobhi Ghat, Ghandi Museum, Jain Tempel, Marine drive, Juhu. U wordt begeleid door een lokale gids ( Hindi-Engels sprekend).

Dag 03: Bombay – Delhi
Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Delhi. Na aankomst in Delhi wordt u opgehaald en gebracht naar een hotel in Karol bagh.

Dag 04: Delhi
Na het ontbijt wordt u opgehaald voor de stadstour van Delhi. Wij zullen onder andere gaan bezoeken: Lal Kila, Parlements Buildings, Birla Tempel, Lotus tempel, Gate of india, Rajghat e.d. De gids zal u tijdens de tour begeleiden, adviseren en al u vragen beantwoorden.

Dag 05: Delhi – Jaipur (250 km / 5 uur)
We arriveren vanuit Delhi, in de hoofdstad van Rajasthan, Jaipur, Jaipur dankt haar bijnaam ‘Pink City’ aan het feit dat voorafgaande aan een bezoek van een Britse prins de toenmalige maharadja opdracht gaf om alle huizen en gebouwen in het centrum roze te verven; rond die tijd was roze namelijk de kleur van de gastvrijheid.

Dag 06: Jaipur – Amber – Jaipur
Bezoek aan het Amber Fort. Hier kunt u met een olifant omhoog voor de steile klim naar het verlaten paleizen complex de Hawa Mahal, Sheez Mahal …

Dag 07: Jaipur-Fatehpursikri-Agra (6uur)
Na ontbijt vertrekt u naar Agra. Onderweg eventueel de verlaten stad Fatehpur Sikri bezoeken. Na aankomst transfer naar hotel.

Dag 8: Agra – Orcha ( 200 km / 4.5 uur)
Na het ontbijt bezoeken wij vandaag in Agra één van de zeven wereldwonderen: de Taj Mahal, bezichtiging van het Fort . ( Entree betaalt u ter plaatse). S’middags reizen we verder naar Orcha. Een plaats met prachtige tempels en paleizen uit de 16e en 17e eeuw.

Dag 9: Orcha – Khajuraho ( 260 km / 6 uur)
Na het ontbijt vertrekken we naar Khajuraho. We rijden door het mooie platteland van Centraal-India naar Khajuraho. Temidden van het glooiende landschap in deze verre uithoek van noordoost Madhya Pradesh, staat een groep tempels die tot de best ontworpen en rijkst bewerkte van Noord- en Midden India behoren.

Dag 10: Khajuraho
Vandaag bezoeken we een halve dag de tempels van Khajuraho. De tempels werden in de 10de en 11de eeuw gebouwd. Van de 85 die er toen stonden, zijn er nog 22 over. De reden dat het erotische beeldhouwwerk het heeft overleefd, ligt aan de geïsoleerde ligging van de tempels. De moslims waren niet per se anti-hindoe, maar wel te preuts om dergelijke afbeeldingen te tolereren, zodat deze systematisch van de tempels werden verwijderd. De erotische tempels van Khajuraho behoren tot de belangrijkste monumenten van India.

Dag 11: Khajuraho – Allahabad
In circa 8 uur (300 km) rijden we vandaag naar Allahabad, een voor hindoes heilige stad. De andere naam voor Allahabad is Prayag. In deze plaats komen drie rivieren bij elkaar: de Ganges, de Yamuna en de mythologische Saraswati. Het is ook de plaats waar elke 12 jaar het grootse festival, de Kumbh Mela, wordt gehouden. De plaats waar de drie rivieren samenkomen wordt Sangam (ontmoetingsplaats) genoemd.

Dag 12 :Allahabad
Na het ontbijt wordt u opgehaald voor de stadstour van Allahabad. We bezoeken onder andere de samenkomende rivieren.

Dag 13: Allahabad – Varanasi (100 km / 2 uur)
Wie India wil leren kennen, móet Varanasi zien, want Varanasi ís India. Maar daarmee is Varanasi ook een geestelijke beproeving voor de comfortabel gesitueerde westerling, voor wie dood en religie vaak nog slechts nissen vormen in een druk en werelds leven. Er is geen verhaal in de Indiase mythologie, waarin Varanasi nog niet bestond en we mogen rustig aannemen dat hier al een stad lag toen de Ariërs de bergpassen overtrokken uit Centraal-Azië om India te veroveren. Met zekerheid kunnen we zeggen dat Kashi(Varanasi) minstens 4000 jaar oud is en continu een levende stad is geweest tot de dag van vandaag.

Dag 14: Varanasi
Vroeg in de ochtend boottocht over de Ganges. Men kan genieten van een prachtige zonsopgang en de ochtendrituelen van de Hindoes

Dag 15: Varanasi – Delhi
Vandaag bent u vrij. In de avonduren wordt u opgehaald en gebracht naar het treinstation voor de nachttrein van Varanasi naar Delhi. Overnachting in de airconditioned slaaptrein.

Dag 16: Delhi
Na aankomst op het treinstation van Delhi wordt u opgehaald en gebracht naar het hotel.

Dag 17 t/m 20: Delhi
Gehele dagen vrij ter eigen besteding.

Dag 21: Delhi
Vandaag, laat in de avond volgt de transfer naar de luchthaven voor u terug vlucht naar Amsterdam.

Dag 22: Delhi – Amsterdam
Aankomst Amsterdam.

Tarief Inclusief:
Retourtickets
Luchthavenbelasting
Airporttransfers
Logies en ontbijt

Tarief Exclusief:
Visum
Reis- en Annuleringsverzekering
Tips en fooien