22 daagse reis Noord-India en Himalaya

Dag 01: Amsterdam – Bombay
Vandaag vliegt u vanuit Amsterdam met de door u geselecteerde vlucht naar Bombay, het kan zijn dat u diezelfde dag nog aankomt ofwel de volgende ochtend, dus op dag 2 . Dit is afhankelijk van de vlucht en de tijden hiervan. Na aankomst in Bombay wordt u opgehaald en gebracht naar uw hotel.

Dag 02: Bombay
Na het ontbijt wordt u opgehaald voor de city tour van Mumbai. Indien u met een groep reist, zorgt u er dan wel voor dat u tijdig klaarstaat. Dit om oponthoudt te voorkomen. U zult onder andere bezoeken:. Hanging Garden, Dobhi Ghat, Ghandi Museum, Jain Tempel, Marine drive, Juhu. Indien mogelijk zult u ook een filmstudio bezoeken. Dit dient u bij aankomst door te geven. U wordt begeleid door een lokale gids ( Hindi-Engels sprekend).

Dag 03: Bombay – Delhi
Na het ontbijt volgt de transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Delhi. Als u niet met Air India vliegt houdt u er dan rekening mee dat u 15 KG koffer en 10 KG handbagage mee mag nemen voor de binnenlandse vlucht van Bombay naar Delhi. Na aankomst in Delhi wordt u opgehaald en gebracht naar een hotel in Karol bagh.

Dag 04: Delhi
Na het ontbijt wordt u opgehaald voor de stadstour van Delhi. Wij zullen onder andere gaan bezoeken: Lal Kila, Parlements Buildings, Birla Tempel, Lotus tempel, Gate of india, Rajghat e.d. De gids zal u tijdens de tour begeleiden, adviseren en al u vragen beantwoorden.

Dag 05: Delhi – Jaipur (250 km / 5 uur)
We arriveren vanuit Delhi, in de hoofdstad van Rajasthan, Jaipur, Jaipur dankt haar bijnaam ‘Pink City’ aan het feit dat voorafgaande aan een bezoek van een Britse prins de toenmalige maharadja opdracht gaf om alle huizen en gebouwen in het centrum roze te verven; rond die tijd was roze namelijk de kleur van de gastvrijheid. Verblijf in hotel.

Dag 06: Jaipur – Amber – Jaipur
Bezoek aan het Amber Fort. Hier kunt u met een olifant omhoog voor de steile klim naar het verlaten paleizen complex de Hawa Mahal, Sheez Mahal …

Dag 07: Jaipur-Fatehpursikri-Agra
Na het ontbijt vertrek u naar Agra. Onderweg brengen wij eventueel een bezoek aan de verlaten stad Fatehpur Sikri. Na aankomst transfer naar uw hotel.

Dag 08: Agra
Na het ontbijt bezoeken wij vandaag in Agra één van de zeven wereldwonderen: de Taj Mahal, bezichtiging van het Fort .
(Entree betaalt u ter plaatse)

Dag 09: Agra – Mathura – Delhi (200 kms/5 uur)
Na het ontbijt vertrekken wij naar Delhi,we maken een tussen stop voor Mathura de geboorte plaats van Shri Krishna.

Dag 10: Delhi – Haridwar (230 kms/6 uur)
Na het ontbijt vertrekken we naar Haridwaar de goden stad. U bezoekt onder andere de tempel Mansa devi & Harki pauri waar de heilige ganges rivier stroomt. Na aankomst transfer naar uw hotel.

Dag 11: Rishikesh
Na het ontbijt vertrekken we naar Rishikesh, daarna bezoekt u Lachman Jhula, Ram Jhula Ashrams & mandirs. Verder bent u de hele dag vrij voor eigen activiteiten.

Dag 13: Rishikesh – Dehradun
Gehele dag vrij ter zelfbesteding in Dehradun.

Dag 14: Rishikesh – Shimla (320 km /8 uur)
Na het ontbijt vertrekken wij vandaag naar Shimla. hiervoor dient u voorzorgsmaatregelen te treffen. Denk aan warme kleding, in de bergen is het vaak erg koud en zijn hotel niet voorzien van een verwarming. Verblijf in 3*-hotel.

Dag 15: Shimla
Op 19 kilometer van Shimla ligt Kufri, een van de bekendste Indische wintersport resorts. Chail en Kufri zijn een absolute aanrader voor fervente skiërs in de periode Januari – Maart.

Dag 16: Shimla – Chandigarh (Punjab)
Na het ontbijt vertrekken we naar Chandigarh. Na aankomst in het hotel kunt u zich gaan opfrissen en krijgt u in de avond een diner aangeboden door Fly Best Travel.

Dag 17: Chandigarh
Vandaag hebt u een geheel ter vrije besteding. Diner wordt u aangeboden door Fly Best Travel.

Dag 18: Chandigarh – Kurukshetra – Delhi (260km/6 uur)
Deze rit van 260 km gaat over de Grand Trunk Road en is één van de drukste wegen van India. We passeren de Kurukshetra tank, een meer waar tijdens zonsverduisteringen honderdduizenden pelgrims komen voor een ritueel bad, omdat het water dan extra zuiverend werkt. In de loop van de middag komt u aan in Delhi. Overnachting in een hotel.

Dag 19 – 21 : Delhi
Vrije dagen ter eigen besteding.

Dag 22: Delhi – Amsterdam
Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Amsterdam.

Tarief inclusief:
Retourtickets
Luchthavenbelasting
Tours en transfers in airco. Bus
Logies en Ontbijt

Tarief exclusief:
Reis- en Annuleringsverzekering
Entreegeld waar genoemd
Tips en fooien
Visum € 70,- p.p.