22 daagse Bihar Tour India

Dag 01: Amsterdam – Delhi
In de avonduren vliegen wij vandaag naar Delhi.

Dag 02: Delhi
Na aankomst in Delhi wordt u opgehaald en gebracht naar een hotel in Karol bagh.

Dag 03: Delhi Citytour
Na het ontbijt wordt u opgehaald voor de stadstour van Delhi. Wij zullen onder andere gaan bezoeken: Lal Kila, Parlements Buildings, Birla Tempel, Lotus tempel, Gate of india, Rajghat e.d. De gids zal u tijdens de tour begeleiden, adviseren en al u vragen beantwoorden.


Dag 04: Delhi – Kolkata
Na het ontbijt wordt u vandaag opgehaald voor de vlucht naar Calcutta. Na aankomst in Calcutta volgt de transfer naar uw hotel.

Calcutta is niet alleen de grootste stad van India, maar bovendien een van de grootste steden van de wereld. Vanuit een in de 17de eeuw, door de Britten gevestigde handelspost groeide de stad uit tot een metropool met een heel eigen leefwijze en karakter. Haar glorie weerspiegelt zich nog altijd in de gebouwen in Chowringhee en Clive Street, nu bekend als Jawaharlal Nehru Road en Netaji Subhash Road. De stad laat niemand onberoerd, want ze stroomt over van leven door al die verschillende mensen uit allerlei culturen die er samenkomen.

Dag 05: Kolkata
Vandaag wordt u opgehaald voor de stadstour van Kolkata. We gaan onder andere bezoeken: Dakhineswhar tempel, Kali tempel, Kali ghat, Flower Market,Victoria memorial hall, Belur Math, en Mother Theresa’s house.

Dag 06: Kolkata – Patna
Na het ontbijt wordt u opgehaald voor de vlucht naar Patna.
Na aankomst in Patna volgt de transfer naar hotel Chanakya (3*).

Dag 07: Patna
Na het ontbijt wordt u opgehaald voor de stads tour van Patna. Ook gaan wij over de moderne Mahatma Gandhi Setu, deze is met haar 7,5 km. een van de langste bruggen in de wereld.

Dag 08: Patna – Vaishali – Patna
Na het ontbijt wordt u opgerhaald voor een halve dag excursie naar Vaishali. Vaishali is de geboorteplaats van Mahavir. We brengen een bezoek aan de museum Stupa en bezichten ook de Ashok pilaar.


Dag 09: Patna – Gaya – Bodhgaya
Via Gaya rijden we vandaag naar Bodhgaya, ook wel gespeld als Buddh Gaya of Bodh Gaya, is een plaats in de Indiase staat Bihar. De plaats is gelegen in het district Gaya en heeft bijna 31.000 inwoners . Bodhgaya ligt op 96 kilometer van de stad Patna en vlakbij de stad Gaya. Het staat bekend als de meest belangrijke van de vier voornaamste plaatsen van pelgrimage in het boeddhisme.’s Avonds brengen we een bezoek aan de Mahabodhi (pipal-boom) en Mahabodhi-Tempel. U verblijft in een hotel.

Dag 10: Bodhgaya – Varanasi (Benares)
Na het ontbijt rijden we naar Varanasi. Bij aankomst wordt u ingecheckt in een hotel.

Dag 11: Varanasi
Vroeg in de ochtend boottocht over de Ganges. Men kan genieten van een prachtige zonsopgang en de ochtendrituelen van de Hindoes. In de ochtend nog gaan wij terug naar het hotel voor ontbijt en wordt u later in de middag weer opgehaald voor bezoekjes aan verschillende tempels.

Dag 12: Varanasi – Allahabad
Na het ontbijt vertrekken we richting Allahabad. S’middags nadat u bent ingechecked gaan we naar de Anand Bhawan Museum, hier heeft Pandit Jawaharalal Nehru gewoond. Ook brengen we een bezoekje aan de Sangam hier stromen de Ganga, Yamuna en Saraswati samen.U verblijft in een hotel.

Dag 13: Allahabad – Faizabad – Ayodhya
Na het ontbijt vertrekt u naar Ayodhya, de geboorte plaats van Shri Ram. U wordt ingecheckt in uw hotel. Later op de dag brengt u een bezoek aan Ram Janam Bhumi Tempel en Saryu Nadi (rivier).

Dag 14: Ayodhya – Lucknow
Na het ontbijt vertrekt u naar Lucknow en u wordt ingecheckt in uw hotel. Later op de dag doet u een halve dag stadstour om prachtige monumenten te bezoeken z.a. Bara Imambara en andere bekende plaatsen als Rumi Darwaza, Chota Imambara, de overblijfselen/ruine van het Britse regeringsgebouw en La Martinere een groot gebouw in Europese stijl.

Dag 15: Lucknow – Bareilly
U vertrekt naar Bareilly en wordt ingecheckt in uw hotel.
Er wordt tijdens deze reis een stop gemaakt bij de Bazar van Bareilly.

Dag 16: Bareilly – Rishikesh
Na het ontbijt rijdt u naar Rishikesh en wordt u ingecheckt in een hotel.

Dag 17: Rishikesh
Na het ontbijt vertrekken we voor de tour in Rishikesh, daarna bezoekt u Lachman Jhula, Ram Jhula Ashrams & mandirs. Verder bent u de hele dag vrij voor eigen activiteiten.

Dag 18: Rishikesh – Haridwar – DelhiNa het ontbijt rijden wij via Haridwar waar u per kabelbaan naar de Mansa devi Tempel kunt gaan en andere bezienswaardigheden in Haridwar kunt bekijken weer richting Delhi.
Na aankomst in Delhi verblijft u in een hotel.

Dag 19: Delhi
Vandaag bent u vrij. U kunt vandaag bijvoorbeeld naar de Taj mahal. Dit kunt u ter plaatse beslissen.

Dag 20: Delhi
Na het ontbijt wordt u opgehaald voor de stadstour van Delhi. Wij zullen onder andere gaan bezoeken: Lal Kila, Parlements Buildings, Birla Tempel, Lotus tempel, Gate of india, Rajghat e.d. De gids
zal u tijdens de tour begeleiden, adviseren en al u vragen beantwoorden.

Dag 21: Delhi
Gehele dag vrij. Laat in de avond wordt u opgehaald voor de vlucht naar Amsterdam.

Dag 22: Delhi – Amsterdam
Aankomst Amsterdam

Tarief Inclusief:
Retourtickets
Luchthavenbelasting
Tours en transfers in airco. Bus
Logies en ontbijt
Engelssprekende gids

Tarief Exclusief:
Reis- en Annuleringsverzekering
Entreegelden waar genoemd
Tips en fooien
Visum € 70,- p.p.